English Czech Dutch French German Italian Portuguese Russian Spanish Slovak Hungarian
Ma 2019. október 23., szerda, Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.

Tárgyi feltételek

E-mail Nyomtatás PDF

Elméleti oktatás

 

Az elméleti oktatás a tanügyi épületben folyik, ahol 8 szakterem, a hozzátartozó szertárakkal, angol és német nyelvi labor és két számítógépes terem szolgálja a tanítást. A második emeleti díszterem a rendezvények színhelye. A szaktantermek szemléltetőeszközökkel ellátottak. Valamennyi tanteremben van írásvetítő, tv illetve videokészülék és CD lejátszó. Rendelkezünk interaktív táblákkal, melyek használat motiváló hatású a gyerekekre.


Gyakorlati oktatás


Intézetünkben a szakmai elméleti órákkal párhuzamosan az óraterv szakmai gyakorlatokat biztosít. Ezek a gyakorlatok adnak lehetőséget arra, hogy a tanulók az elméleti órákon szerzett ismereteiket teljesítményképes tudássá fejlesszék és a szakmai követelményeknek megfelelően eljussanak a  szakmai követelmények által előírt szintre.
Intézetünkben az oktatott szakmák mezőgazdasági jellegéből adódóan a gyakorlati oktatómunkát az alábbi főbb szempontok, sajátosságok figyelembevételével tervezzük:

  • A nagyüzemek átalakulása következtében a gyakorlati oktatás súlypontját az intézeti gyakorlóhelyekre helyeztük át.
  • Gyakori, hogy egy-egy dolgozó és tanuló önállóan és személyes felelősséggel igen nagy értékű (több millió Ft) bonyolult működésű géprendszert kezel, működtet.
  • A szakmai tevékenység az idényszerűség miatt periodikusan, vagy alkalomszerűen változó.
A fenti sajátosságokból adódik, hogy a gyakorlati oktatásban a szakirányú foglalkoztatás feltételeihez igazodóan differenciált, azon belül pedig sokoldalú felkészítést kell megvalósítani. A szakmai tevékenységhez szükséges alapvető munkafogásokat a termelési folyamatból kiemelten, iskolai tanműhelyekben, oktatói irányítással gyakoroltatjuk. Az önálló munkavégzéshez szükséges begyakorlást termelőüzemi körülmények között szervezzük meg. Az iskolai tanműhelyekben lehetőséget teremtünk minden fontos tevékenység begyakorlására.
 
 
Szakmai program


Intézetünk felvállalja a középfokú szakképzés minden szintjét, a szakiskolai, szakközépiskolai és technikusképzést is. Az oktatni kívánt szakmákat a központi programok alapján valósítjuk meg. A központilag kidolgozott programokkal biztosítható, hogy a tanulók átfogó tudást kapjanak és esetleg másik oktatási intézetben is folytathassák tanulmányaikat.

 

 

 

 

 

 

 

© 2019 www.peterkeszaki.hu - AM ASzK - Pétervásárai Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
IT-Nav Hungary :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint