English Czech Dutch French German Italian Portuguese Russian Spanish Slovak Hungarian
Ma 2017. október 17., kedd, Hedvig napja van. Holnap Lukács napja lesz.

Nappali tagozatos képzés

E-mail Nyomtatás PDF

FM ASzK – Pétervásárai Mezőgazdasági Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Cím: 3250 Pétervására, Keglevich út 19.

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ; Web: www.peterkeszaki.hu

Telefon: 36/568-300; Fax: 36/568-304

Az igazgató neve: Asztalos Anna

Pályaválasztási felelős: Molnár Anett

Az intézmény OM azonosítója: 027986

Szakgimnáziumi képzés

0041 szakgimnázium Agrár-gépész ágazatban zajló szakgimnáziumi képzés. A képzési idő 4 év. A szakgimnáziumi képzés 9-12. évfolyamán a kétszintű komplex szakmai érettségi vizsgára történik felkészítés. A képzés végén a tanulók érettségi bizonyítványt, agrár-vállalkozó rész-szakképesítést és T kategóriás jogosítványt szerezhetnek.

A szakgimnáziumi évfolyamok után tervezett kimenet:

Mezőgazdasági gépésztechnikus

OKJ szám: 54 521 05

Képzési idő: 1 év.

Az általános érettségivel rendelkezők számára 2 év.

Belépési feltétel: érettségi bizonyítvány megléte. A mezőgazdasági gépésztechnikus feladata a mezőgazdasági gépek előkészítése, üzembe helyezése, karbantartása és javítása. Elvégzi a növénytermesztés és az állattenyésztés gépi munkáit, az anyagmozgatást; irányítási feladatokat lát el.

 

Szakközépiskolai képzés (3+2év)

Belépési feltétel: alapfokú iskolai végzettség vagy a Köznevelési Hídprogram II. elvégzése; egészségügyi alkalmassági vizsgálat.

A mezőgazdasági gépész és a pék szakma hiányszakképesítés, ami ösztöndíjjal támogatott.

A végzett szakmunkások (bármilyen szakmában) két év alatt érettségi vizsgára is felkészülhetnek.

0042 Mezőgazdasági gépész

OKJ szám: 34 521 08 Képzési idő: 3 év

A szakképesítéssel betölthető munkakörök, foglalkozások: mezőgazdasági arató-cséplő gép vezetője, cséplőgépkezelő, mezőgazdasági kotrógépkezelő, mezőgazdasági rakodógép kezelő, önjáró betakarítógép kezelője, traktorvezető, talajjavítási gépkezelő, növényvédő gépész.

A mezőgazdasági gépész képes a mezőgazdaságban alkalmazott erőgépek (vontatók), mobil és stabil munkagépek önálló üzemeltetésére, beállítására, karbantartására és javítására. Elvégzi a növénytermesztéshez, állattenyésztéshez kapcsolódó közúti szállítási feladatokat.

A szakmai vizsga letétele után kiegészítő képzéssel megszerezhető szakma (szakképesítés-ráépülés): mezőgazdasági gépjavító.

0043 Kertész

OKJ szám: 34 622 02 Képzési idő: 3 év

A szakképesítéssel betölthető munkakörök, foglalkozások: kertész, zöldségtermesztő; fóliakertész, zöldség- és fűszernövény-termelő, gyümölcstermesztő, gyümölcsfagondozó, szőlőtermesztő, szőlőmunkás.

A kertész feladata a zöldségnövények szaporítása, telepítése, szőlő- és gyümölcsültetvények létesítése; a termékek betakarítása, tárolása és értékesítése. Képes használni és karbantartani az ágazatban jellemző gépeket; elvégzi a dokumentációs feladatokat; indíthat önálló vállalkozást.

A szakmai vizsga letétele után kiegészítő képzéssel megszerezhető szakma (szakképesítés-ráépülés): zöldség- és gyümölcstermesztő.

0044 Pék

OKJ szám: 34 541 05 Képzési idő: 3 év

A szakképesítéssel betölthető munkakörök, foglalkozások: pék, gyorspékségi sütő és eladó, fagyasztott pékáru sütő, gyorsfagyasztott tésztagyártó, dagasztó, morzsakészítő, péksütemény-készítő, pereckészítő, sütőipari munkás, nyerstészta-feladó, sütőipari táblázó, mézeskalács-készítő, száraztészta-készítő, teasütemény-gyártó, tésztakészítő.

A pék képes bármely sütőipari termék előállítására úgy kis-, mint nagyüzemben. Előkészíti a gyártást, alapméréseket végez, többféle tésztát készít, majd azt feldolgozza, keleszti, süti; a készterméket tárolja, minősíti. Munkája során gépeket üzemeltet és adminisztrációs feladatokat is végrehajt.

+2 év

A tanulónak lehetősége van arra, hogy bármelyik szakma megszerzése után iskolánkban tovább folytathassa tanulmányait, és 2 év alatt érettségi vizsgára készüljön fel.

Szakképesítés-ráépülés

Belépési feltétel: szakmai előképzettség és egészségügyi alkalmassági vizsgálat.

Képzés típusa: felnőttoktatás

Mezőgazdasági gépjavító:

OKJ szám: 35 521 02 Képzési idő: 1 év

A szakképesítés ráépüléssel betölthető munkakörök, foglalkozások: autódaru-szerelő, dózer szerelő, helyhez kötött gép szerelője, javítója, hidraulika-szerelő, kompresszorszerelő, rakodógép-szerelő, szállítószalag szerelő, targoncaszerelő.

A mezőgazdasági gépjavító képes mezőgazdasági gépeket üzemeltetni, karbantartást, javítást előkészíteni, elvégezni, gépet szét- és összeszerelni, erő- vagy munkagépeket karbantartani, javítani, hidraulikus vagy motoregységet javítani, felszerelni.

Zöldség- és gyümölcstermesztő

OKJ szám: 35 622 02 Képzési idő: 1 év

A szakképesítéssel betölthető munkakörök, foglalkozások: fóliás, szántóföldi és üvegházizöldség-termesztő, palántanevelő, szőlő- és gyümölcstermesztő.

A zöldség- és gyümölcstermesztő feladata gyümölcsültetvények létesítése, zöldségnövények szaporítása, telepítése, ezen növények termesztéstechnológiai munkáinak végzése, a kapcsolódó gépek üzemeltetése, az előállított termékek betakarítása, tárolása és értékesítése.

A felvétel az általános iskolai eredmények alapján történik.

Nyílt napok időpontja: 2016. november 15-én és december 13-án 10:00 – 12:00 óráig.

Idegen nyelv oktatása: az angol és a német nyelv közül választhatnak a jelentkezők.

Fakultációk, szakkörök: számítástechnika, virágkötészet, jogosítvány megszerzése, zene, tánc, sport, stb.

Kollégiumi férőhelyet tanulóink számára az iskola saját kollégiumában biztosítunk.

Egyéb információk: iskolánk fogadja a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulókat, valamint a sajátos nevelési igényű tanulók közül az egyéb pszichés fejlődési (tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási) zavarral küzdő diákokat. A jelentkezési laphoz a szakértői véleményt csatolni szükséges.

További információk az iskola honlapján: www.peterkeszaki.hu

Keress minket a www.facebook.com közösségi oldalon is!

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2017 www.peterkeszaki.hu - FM ASzK - Pétervásárai Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
IT-Nav Hungary :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint