English Czech Dutch French German Italian Portuguese Russian Spanish Slovak Hungarian
Ma 2020. február 28., péntek, Elemér napja van. Holnap napja lesz.

Felvételi tájékoztató 2019/2020-as tanév

E-mail Nyomtatás PDF

 

AM ASzK – Pétervásárai Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

 

OM azonosító: 027986

Cím: 3250 Pétervására, Keglevich út 19.

Telefonszám: 36/568-300

Fax: 36/568-304

Honlap: www.peterkeszaki.hu

Igazgató: Tóthné Utasi Ilona

Pályaválasztási felelős: Molnár Anett ig.h.

email-cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Szakgimnáziumi képzés

0041 szakgimnázium: 4 évfolyamos, az Országos Képzési Jegyzék besorolása szerint a szakmai oktatás ágazatának területe: mezőgazdasági gépész.

A szakgimnáziumi képzés elsődleges feladata az általános műveltség megalapozása, az érettségi vizsgára történő felkészítés. A képzés négy évfolyamos, melynek során agrár gépész ágazatban folyik az Országos Képzési Jegyzék szerinti szakmai elméleti és gyakorlati oktatás.

A szakgimnáziumi évfolyamok után tervezett kimenet:

Mezőgazdasági gépésztechnikus

OKJ szám: 54 521 05

Képzési idő: 1 év; az általános érettségivel rendelkezők számára 2 év.

Belépési feltétel: érettségi bizonyítvány megléte. Feladata a mezőgazdasági gépek előkészítése, üzembe helyezése, karbantartása és javítása. Elvégzi a növénytermesztés és az állattenyésztés gépi munkáit, az anyagmozgatást; irányítási feladatokat lát el.

Szakközépiskolai képzés

Belépési feltétel: alapfokú iskolai végzettség vagy a Szakképzési Hídprogram elvégzése; egészségügyi alkalmassági vizsgálat.

A mezőgazdasági gépész szakma hiányszakképesítés (ösztöndíjjal támogatott).

A végzett szakmunkások (bármilyen szakmában) két év alatt érettségi vizsgára is felkészülhetnek. Az oktatás – igény szerint – nappali, illetve esti munkarendben folyik.

Mezőgazdaság szakmacsoport

0042 Mezőgazdasági gépész

OKJ szám: 34 521 08 Képzési idő: 3 év

A szakképesítéssel betölthető munkakörök, foglalkozások: mezőgazdasági arató-cséplő gép vezetője, cséplőgépkezelő, mezőgazdasági kotrógépkezelő, mezőgazdasági rakodógép kezelő, önjáró betakarítógép kezelője, traktorvezető, talajjavítási gépkezelő, növényvédő gépész.

A mezőgazdasági gépész képes a mezőgazdaságban alkalmazott erőgépek (vontatók), mobil és stabil munkagépek önálló üzemeltetésére, beállítására, karbantartására és javítására. Elvégzi a növénytermesztéshez, állattenyésztéshez kapcsolódó közúti szállítási feladatokat.

A szakmai vizsga letétele után kiegészítő képzéssel megszerezhető szakma (szakképesítés-ráépülés): mezőgazdasági gépjavító.

0043 Kertész

OKJ szám: 34 622 02 Képzési idő: 3 év

A szakképesítéssel betölthető munkakörök, foglalkozások: kertész, zöldségtermesztő; fóliakertész, zöldség- és fűszernövény-termelő, gyümölcstermesztő, gyümölcsfagondozó, szőlőtermesztő, szőlőmunkás.

A kertész feladata a zöldségnövények szaporítása, telepítése, szőlő- és gyümölcsültetvények létesítése; a termékek betakarítása, tárolása és értékesítése. Képes használni és karbantartani az ágazatban jellemző gépeket; elvégzi a dokumentációs feladatokat; indíthat önálló vállalkozást.

A szakmai vizsga letétele után kiegészítő képzéssel megszerezhető szakma (szakképesítés-ráépülés): zöldség- és gyümölcstermesztő.

0044 Lovász

OKJ szám: 34 621 02 Képzési idő: 3 év

A szakképesítéssel betölthető munkakörök, foglalkozások: lovász, csikógondozó, csikós, istállómester, lóápoló és gondozó, lótartó és -tenyésztő, lótenyésző, ménápoló, ménesi kanca-gondozó.

A lovász biztosítja a ló szakszerű gondozását, takarmányozását. Kialakítja a ló optimális tartási körülményeit. Elvégzi a tenyésztéssel kapcsolatos gyakorlati feladatokat. Részt vesz a ló napi mozgatási feladatainak ellátásában és alapkiképzésében.

Élelmiszeripar szakmacsoport

0045 Pék

OKJ szám: 34 541 05 Képzési idő: 3 év

A szakképesítéssel betölthető munkakörök, foglalkozások: pék, gyorspékségi sütő és eladó, fagyasztott pékáru sütő, gyorsfagyasztott tésztagyártó, dagasztó, morzsakészítő, péksütemény-készítő, pereckészítő, sütőipari munkás, nyerstészta-feladó, sütőipari táblázó, mézeskalács-készítő, száraztészta-készítő, teasütemény-gyártó, tésztakészítő.

A pék képes bármely sütőipari termék előállítására úgy kis-, mint nagyüzemben. Előkészíti a gyártást, alapméréseket végez, többféle tésztát készít, majd azt feldolgozza, keleszti, süti; a készterméket tárolja, minősíti. Munkája során gépeket üzemeltet és adminisztrációs feladatokat is végrehajt.

Szakképesítés-ráépülés

Belépési feltétel: szakmai előképzettség és egészségügyi alkalmassági vizsgálat.

Képzés típusa: felnőttoktatás, esti tagozat

Mezőgazdasági gépjavító:

OKJ szám: 35 521 02 Képzési idő: 1 év

A szakképesítés ráépüléssel betölthető munkakörök, foglalkozások: autódaru-szerelő, dózer szerelő, helyhez kötött gép szerelője, javítója, hidraulikaszerelő, kompresszorszerelő, rakodógép-szerelő, szállítószalag szerelő, targoncaszerelő.

A mezőgazdasági gépjavító képes mezőgazdasági gépeket üzemeltetni, karbantartást, javítást előkészíteni, elvégezni, gépet szét- és összeszerelni, erő- vagy munkagépeket karbantartani, javítani, hidraulikus vagy motoregységet javítani, felszerelni.

Zöldség- és gyümölcstermesztő

OKJ szám: 35 622 02 Képzési idő: 1 év

A szakképesítéssel betölthető munkakörök, foglalkozások: fóliás, szántóföldi és üvegházizöldség-termesztő, palántanevelő, szőlő- és gyümölcstermesztő.

A zöldség- és gyümölcstermesztő feladata gyümölcsültetvények létesítése, zöldségnövények szaporítása, telepítése, ezen növények termesztéstechnológiai munkáinak végzése, a kapcsolódó gépek üzemeltetése, az előállított termékek betakarítása, tárolása és értékesítése.

A felvétel az általános iskolai eredmények alapján történik.

Nyílt napok időpontja: 2018. november 14. és december 5. 10:00 – 12:00 óráig.

Idegen nyelv oktatása: az angol és a német nyelv közül választhatnak a jelentkezők.

Fakultációk, szakkörök: számítástechnika, virágkötészet, jogosítvány megszerzése, zene, tánc, sport, stb.

Kollégiumi férőhelyet tanulóink számára az iskola saját kollégiumában biztosítunk.

Egyéb információk: iskolánk fogadja a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulókat, valamint a sajátos nevelési igényű tanulók közül az egyéb pszichés fejlődési (tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási) zavarral küzdő diákokat. A jelentkezési laphoz a szakértői véleményt csatolni szükséges!

 

Keress minket a www.facebook.com közösségi oldalon is!

 

 

 

 

 

 

 

© 2020 www.peterkeszaki.hu - AM ASzK - Pétervásárai Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
IT-Nav Hungary :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint